7.2.14

Brødkrig hos discount konkurrenterne

Efter aflevering af Yngste i skolen, smuttede jeg ned, for lige at få købt ind til aftensmaden.
Først var jeg i Netto, for at få det familien gerne vil have på deres pizza. Tullede lidt rundt og så på spotvarerne. Spotvarene er placeret lige ved sien af brøhylderne og brødskabet med det friske brød (det i løs vægt). Der var en del der købte deres brød og boller i løs vægt. Det er vist blevet en god salgsvarer.

Så smuttede jeg i fakta, for de har Hellmanns på tilbud og vi er løbet tør.
Og der, lige midt i brød hyldemeterne, var der sat glasskabe op med brød i løs vægt.

Hold da op! Fra ikke at have haft en bager i byen i rigtig mange år, er der nu 'friskbagt' hele 3 steder!
De to af stederne med få skridts mellemrum.

Men hvor er det sjovt at høre den ene konkurrent fortælle om den anden konkurrents brød.
Vi (fakta) bager vores brød selv (de har en ovn ude bagved). Netto får deres fra en af de store brødleverandører, som bager det efter kl. 17 og derefter pakker og sender det ud.
Man bliver klog af indkøb ;0D

Men jeg har ondt af de få, men rigtige bagere der er tilbage. De har hård konkurrence!

8 kommentarer:

 1. Ja det må være hårdt at være bager, med alle de bake off steder der efterhånden popper op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, alle fødevarer butikker har snart bake off.
   Vi er nok bare for dårlige til at støtte. Vi har mistet vores 'lokale' bager i nabobyen. Den samt de 5 andre butikker i kæden lukkede en uges tid før jul. Det kunne ikke løbe rundt.

   Slet
 2. Her i Frederiksværk har vi en skøn bagerforretning, der giver alle de andre butikker baghjul :-) Han laver alt fra grunden i stedet for at bruge færdige melblandinger, og hans brød er superlækkert!
  Klem og rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes rigtig gode bagere og dem tror jeg vil overleve, for vi kan godt kende forskel på godt brød fra bunden og det af melblandinger. Problemet er nok at ritige bagere har en del flere udgifter, som gør deres produkter dyrere end melblandinger.
   Den bager der måtte lukke i nabobyen skulle være en med brød fra bunden, men desværre var hans bager i byen ikke særlig god til at bage. Brødet var næsten altid taget ud af ovene lidt for tidligt, så det var en anelse klægt og det sælger altså ikke.
   Klem og dejlig weekend!

   Slet
 3. Jeg tror også at de rigtig gammeldags bager overlever, for deres brød og kager er bare bedre end det som supermarked kan levere. Men for at en rigtig bager overlever, så skal det være en god bager, der kan det der med enten brød eller kager

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen forbi Merete :0)

   Der er desværre ikke så mange rigtig gamle bagere tilbage, men deres brød og kager er bare bedre. For et fnuglet grovbrød til 32 kr. hænger ikke sammen med pris og kvalitet.
   Jeg håber at der med årene bliver uddannet bagere udi det gamle håndværk og ikke bare en masse med melblandinger på lageret.

   Slet
 4. Vores lokale bager overlever tilsyneladende også, selv om han har konkurrenter lige ved siden af både i Brugsen og Netto. Bageren kom først, og vi er en lille provinsby, så måske har man en ubevidst loyalitetsfølelse? Og jo: hans brød er bedre, men også dyrere, hvilket nok knækker nakken på mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er helt sikkert noget ubevidst loyalitet der, for hvis nu han stoppede og der kom en ny til, kan det vende - desværre.
   Prisen er helt sikkert en af de steder de kan miste på, for er brødet ikke helt unikt i smagen, så kan et brød til det halve være lige så godt.
   Som jeg skrev ved en anden, så havde vi en bager i nabobyen, hvis brød var bagt fra bunden (han udmelding), men det var tit lidt klægt i det og det er ikke lige sagen. Han havde dejlige flødekager, intet at sætte fingre på der, mens hans wienerbrød var midt i mellem. Han overlevede som sagt ikke, på trods af at nærmeste rigtige bager nu ligger små 7 km væk.

   Slet

Jeg bliver glad for en lille kommentar i ny og næ, så har du noget på ærmet, skriv og jeg vil læse ☺