3.11.10

Speltboller med æble, gulerod og et strejf af kardemomme

Så har jeg fået smagt og genbagt de boller, jeg lavede til Frøkenen.
Jeg har endda fået et par af mine kollegaer til at bedømme :0)

Mine fik ikke hvedemel nok og blev lidt flade og uden den rustikke overflade 
som de andre havde forleden

Speltboller med æble, gulerod og et strejf af kardemomme
(8-10 stk)

25 g gær
3 dl lun mælk
1 reven gulerod
1 revet æble
1 barneskefuld honning
½ tsk. kardemomme
75 g havregryn
200 g fuldkorn speltmel
lige godt 1 spsk groft salt
Hvedemel

Havregryn, speltmel og evt sesamfrø til pynt

  • Rør gæren ud i den lune mælk og rør gulerod, æble og honning i.
  • Tilsæt havregryn, kardemomme, salt og speltmel og rør godt og længe (jeg rørte på maskinen).
  • Tilsæt så meget hvedemel, at dejen stadig er klistret, men ikke flyder ud, når man stopper med at røre i den.
  • Stil til hævning en times tid et lunt sted.
  • Bland lidt havregryn, speltmel og evt sesamfrø i en skål/dyb tallerken.
  • Med en ske formes bolleren og rulles i havre-spelt-sesam-blandingen og sættes på en bageplade med bagepapir på
  • Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader (varmluft)
  • Bages i 16-18 min. Bank i bunden og hør om de er færdige...

Håber I syntes de er gode :)

    8 kommentarer:

    1. Den er hermed skrevet ud og skal afprøves:-0 Elsker sådanne rustikke og sunde boller. Bager også nogle gange selv nogle, der minder lidt om dine, men dine er så flotte, at de burde i en bog ala krudtugler og kanelsnegle. God dag. Kram fra Gitte

      SvarSlet
    2. Gitte - Jeg tror nu ikke, der er revolutionerende ved mine boller, men de var sjovt at "opfinde" ;0)
      Og tak for de fine ord om mine boller!
      Kram og god aften til dig Gitte

      SvarSlet
    3. Uhm, tak fordi du deler :-) De skal laves søndag og i madpakken mandag, er spændt på reaktionen, for mine børn vil ALTID have det samme med og det er altså særdeles ensformigt!
      Kram og god fredag til dig fra Laura:-)

      SvarSlet
    4. Det lyder ihvertfald dejligt. Hvad sagde din pige? Blev hun glad? Mig og min ældste har det sådan at vi helst skal være vågne en times tid inden vi kan spise. Det er ikke ret praktisk...

      SvarSlet
    5. Kære Kari
      Mums de skal da helt klart prøves i weekenden! De ser super lækre ud!
      Tak fordi du deler med os andre!
      Kærligst Heidi

      SvarSlet
    6. Laura - Så håber jeg I kan li' dem...
      Vanedyr, dem har vi også her i huset. Vi kan købe forskelligt ind, men det er de samme ting de tager og såiser.
      Kramm og god lørdag til dig, Laura!
      ___

      Matina - Ja det lyder lidt upraktisk med det tidsinterval. Det må næsten give en lille madpakke med og ikke noget med at sove over sig ;)
      Frøkenen sagde de var ok, men det var ikke med jubel i stemmen...
      Hun er ikke til noget der er groft, det kan jo blive for sundt!
      ___

      Æblekinder - Tak, så vil jeg håbe I kan li' dem. De er jo ikke revolutionerende og kan varieres i det uendelige. Jeg puttede kogte afkølede knækkede hvedekerner i sidst, for så er de mere til mig. Jeg kan godt li' når det er groft (og det kan resten af familien ikke!!).
      Håber de smaget og kram til dig!

      SvarSlet
    7. De ser utrolig lækre ud. Dem må jeg prøve at bage i en veganiseret udgave..... :D

      SvarSlet
    8. Jens - Det er også let at skifte mælken ud med sojamælk eller anden alternativ. De første jeg bagte var med sojamælk :)

      SvarSlet

    Jeg bliver glad for en lille kommentar i ny og næ, så har du noget på ærmet, skriv og jeg vil læse ☺