30.7.09

Traktorer og Krokodiller

I år havde jeg bestemt at vi ikke skulle se på seværdigheder hver dag, som vi plejer. I år skulle der tages hensyn til Yngstes rytmer og behov (det skal så siges at der ikke er megen rytme i hans liv ;).

Det vi skulle se, skulle så vidt som muligt være noget, han ville syntes om, dog uden at vi andre ville dø af kedsomhed.

Om mandagen kunne vi kombinere to seværdigheder, uden at vi skulle bruge hele dagen på det.

I og ved Eskilstrup var det to steder, som vi snuppede.

Først tog vi på Traktormuseum. Yngste er helt vildt forgabt i de store maskiner og han glædede sig.

Om han lige syntes det var så vildt sjovt, da vi kom frem, vides ikke. Jeg tror, det var for overvældende for ham, med så mange maskiner på en gang. Lykken var dog at få lov at sidde på dem. Der var udvalgte maskiner, som man måtte sidde på. De resterende var helt tilbage fra ca de første blev introduceret her i landet til nogle af lidt nyere kaliber.


"Oldsag"


Lille gut, stor maskine.

Videre til Krokodille Zoo, som ligger lidt uden for Eskilstrup. Her var der krokodiller, skildpadder og slanger. Det var lige noget for ham den lille og også for os andre. Det er altså vildt fascinerende at se dem ligge der i vandet helt helt stille, nærmest døde. De ikke engang blinker med øjnene. Desværre har de ikke så meget plads, som vi nok syntes de burde have, men er en krokodille egentlig et aktivt dyr, der kræver oceaner af plads? Ved det ikke, men vi så forskellige størrelser og udgaver af denne dyreart.


Her en enkelt af de store.

Der var disse utrolige nuttede australske slangeskildpadder. De var utrolig akive og ikke til at fotografere. Dette var det mindst utydelige. De havde de mest nuttede ansigter, der mindede lidt om E.T.'s, dog uden det rynkede look.
Og så havde de lange lange halse!


Et stk aktiv langhalset australsk slangeskildpadde.

4 kommentarer:

 1. Den der krokodille zoo er det ikke den som direktøren fra zoo i København har været ude med riven efter? Lige netop pga pladsmangel og det faktum at der ikke er nogen fuldtidsansatte der har den rette uddannelse... jeg tror det.

  Men det ser ud som en skøn udflugt :-) både for store og for små.

  SvarSlet
 2. Lise - Jo det er det, men det var først om aftenen eller dagen efter, vi blev opmærksomme på det. Vi havde måske nok tage
  Nykøbing faster Zoo i stedet for.

  Men alle fik en på opmærksomheden :0)

  SvarSlet
 3. Det var en god idé, at I fandt på noget, som Yngste ville glæde sig over - og især Krokodille Zoo lyder vildt spændende! De søde slangeskildpadder vil jeg meget gerne se en dag ;-)

  SvarSlet
 4. Madame - Det var vi nød til, ellers ville vi ikke få set så meget. Han er til narrestreger, når han keder sig ;0)

  De skildpadder var rigtig søde. Havde rigtig skønne ansigter og så rigtig frække ud.

  SvarSlet

Jeg bliver glad for en lille kommentar i ny og næ, så har du noget på ærmet, skriv og jeg vil læse ☺