7.7.12

Hyldeblomst sukker

Værtindegaven, som blev fotograferet i forruden af bilen

Jeg nåede heller ikke i år at udforske hyldeblomstsaftens univers, men noget skulle Yngste og jeg prøve, og så blev det til Hyldeblomst sukker.

Efter list søgen på nettet, fik jeg fundet, hvad jeg selv syntes lød som noget vi kunne finde ud af.
Afsted ud og finde hyldeblomster (svarende til ½ l. blomster kun...).

Hjemme blev de skyllede og tørrede og stængler taget fra. Så kom blomster og ½-delen af sukkeret + citronskal i foodprocessoren og efter endt maltraktering, blev det blandet med resten af sukkeret.

Så kom det til den store tørretur. Det tog tid...
Men lige inden vi smuttede til Falster, var det klar. En lille portion blev taget med som værtindegave.

I aften skal vi hygge med pandekager, is og hyldeblomst sukker. Spændt på hvordan det smager...  ;0)

Opskriften fandt jeg her

2 kommentarer:

  1. Det er så sjovt for da jeg første gang fortalte om hyldeblomstsukker for et par år siden var der ingen der lavede det. Siden har jeg sagt ok til at opskriften er blevet bragt en god håndfuld gange både i danske og udenlandske blade og på blogs så jeg tror også at andre har set det som nyt. Nu er det lige pludseligt noget alle laver og en del af den nye nordiske køkken, det er dag sjovt, især fordi jeg ikke plejer at være foran moden på den måde.

    Jeg laver iøvrigt to slags, både det her som du skriver om der er fintmalet og så mit yndlings hvor jeg bruger hele blomster og slet ikke tørre, det kan jeg stadigt væk bedst lide.

    Hvad tænker I om sukkeret?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror, at du har været forud for din tid ;0)
      Jeg ved ikke lige hvordan jeg kom på, at jeg ville lave hyldeblomstsukker, men tror, at jeg er god til at gemme i hukommelsen, når jeg har læse noget som lyder godt, men som ikke lige passer mig lige nu. Så for mig er det nyt at lave, men helt sikkert ikke en ny opfindelse og det er du jo beviset på :0)

      Vi syntes godt om det. Det gav smag til pandekagerne i går og Yngste går og småspiser af det, når han kan komme til ;0)
      Må være godt på jordbær, når man er ved at være træt af dem bare med sukker og fløde.

      Den med de hele blomster, må jeg huske til næste år. Det er altid sjovt at prøve forskellige variationer.

      Slet

Jeg bliver glad for en lille kommentar i ny og næ, så har du noget på ærmet, skriv og jeg vil læse ☺