29.6.11

Uhmmmm Rabarbarkompot

½ kg rabarber er blevet  forvandlet til kompot her til aften.
Fandt en opskrift her, som jeg bare måtte prøve.
Vild enkelt!
Med mine 500 g. rabarber i ca 5 cm. stykker, skulle jeg bruge 250 g. rørsukker og ½ stang vanilje. Blande blande blande i ovnfast fad og så 20 min i ovnen ved 200°. Voila - kompot!
Nu har jeg lige nydt en lille portion græsk yoghurt med kompot og lidt mysli.
Uhmmmmm!



Note til næste gang: Lidt mindre sukker. Det er sødt :)

12 kommentarer:

  1. Ja, rabarberkompot er skønt og indbegrebet af sommer. Det er bare at nyde! :)

    SvarSlet
  2. Megan - Det er en skøn spise og så har jeg det helt for mig selv, for resten af familien er vist ikke til rabarber ;0)

    SvarSlet
  3. Det lyder lækkert, det må jeg da vist prøve.

    SvarSlet
  4. Uhm, ja det smager skønt. Her elsker vi nu rabarber, selvom det var med nogen skepsis at et par døtre smagte det først på sommeren :-) Får en af de nærmeste dage gravet en opskrift frem jeg tror dine børn måske ville kunne lide ;0)
    Knus fra Laura

    SvarSlet
  5. Mums! Det lyder let og lækkert. Måske skulle jeg gå på rabarberrov i haven ...

    SvarSlet
  6. Heidi - Det er vidunderlig sommerligt :0)
    ___

    Kom så igang - Det er en vild nem måde. Det er bare en anelse for sødt, til min smag, så brug nindre og tilsæt, hvis der mangler efter det er kommet ud af ovnen, men stadig er varmt, hvis det ikke er sødt nok efterfølgende.
    ___

    Laura - De har også en sjov smag, når man er vant til jordbær og hindbær.
    Det lyder godt med en opskrift, som kan omvende de kræsne her i huset. Jeg takker :0)
    Knus og god fredag!
    ___

    Bente - Det var rigtig nemt. Ovnen var i brug, så da aftensmaden kom ud, røg rabarberne ind.
    Men husk at bruge mindre sukker, for det er meget sødt!

    SvarSlet
  7. Det var nemt. Meget Mariansk - så det må jeg prøve.

    SvarSlet
  8. By MARIANNE - Super nemt! :0)

    SvarSlet
  9. ummmm .... lyder lækkert lækkert :-)

    SvarSlet
  10. Her er vi også vilde med rabarberkompot, Kari - men det er alt for længe siden, jeg har lavet det. Tak for opskriften og en rigtig god lørdag til dig!
    Vil lige nævne for dig, at der er blogtræf på Frilandsmuseet den 7. august - jeg kan ikke huske, om du har set det hos Kong Mor.

    SvarSlet
  11. gittesp - det er lækkert lækkert ;0)
    ___

    Madame - Det var så lidt :0)
    Jeg har ikke selv rabarber i haven, men var heldig at få ½ kg af en kollegas mor. Elsker dem, men er vist næsten alene om det.

    Jo jeg har set at der er blogtræf. det er sidste dag i min ferie, så jeg skal lige finde ud af om det vil passe ind. Men tak fordi du nævner det!

    SvarSlet

Jeg bliver glad for en lille kommentar i ny og næ, så har du noget på ærmet, skriv og jeg vil læse ☺